Να λες πάντα αυτό που νιώθεις και να κάνεις πάντα αυτό που σκέφτεσαι. Αν ήξερα ότι σήμερα θα ήταν η τελευταία φορά που θα σ' έβλεπα να κοιμάσαι, θα σ' αγκάλιαζα σφιχτά και θα προσευχόμουν στον Κύριο για να μπορέσω να γίνω ο φύλακας της ψυχής σου. Αν ήξερα ότι αυτή θα ήταν η τελευταία φορά που θα σ' έβλεπα να βγαίνεις απ' την πόρτα, θα σ' αγκάλιαζα και θα σου 'δινα ένα φιλί και θα σε φώναζα ξανά για να σου δώσω κι άλλα. Αν ήξερα ότι αυτή θα ήταν η τελευταία φορά που θα άκουγα τη φωνή σου, θα ηχογραφούσα κάθε σου λέξη για να μπορώ να τις ακούω ξανά και ξανά. Αν ήξερα ότι αυτές θα ήταν οι τελευταίες στιγμές που σ' έβλεπα, θα έλεγα 'σ' αγαπώ' και δεν θα υπέθετα, ανόητα, ότι το ξέρεις ήδη.

Υπάρχει πάντα ένα αύριο και η ζωή μάς δίνει κι άλλες ευκαιρίες για να κάνουμε τα πράγματα όπως πρέπει, αλλά σε περίπτωση που κάνω λάθος και μας μένει μόνο το σήμερα, θα 'θελα να σου πω πόσο σ' αγαπώ κι ότι ποτέ δεν θα σε ξεχάσω.

Gabriel García Márquez

22/7/09

12/07/2009 έσβησε το χαμόγελο.


Ο αδελφός μου σκοτώθηκε και τα λόγια είναι περιττά.

Παρόλα αυτά θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους υπερέβησαν εαυτόν και ήρθαν να τον αποχαιρετίσουν στην Λέρο την Τρίτη 14/07/2009 αλλά και σε αυτούς που ήθελαν να έρθουν και δεν μπόρεσαν (και δεν ήταν λίγοι). Η Λέρος ήταν αυτονόητη επιλογή για την ταφή μιας και ο Κωστής είχε αποφασίσει να μείνει μόνιμα εκεί, η απόφασή του αυτή ήταν ένα προσωπικό του στοίχημα που τελικά κέρδισε.

Επειδή ξέρω οτι πολλοί ενδιαφέρεστε, θα γίνει μια ανούσια χριστιανική τελετή για τις 40 ημέρες απο τον θανατό του στις 20/08/2009 στον Ξηρόκαμπο της Λέρου. Γενικά είστε όλοι ευπρόσδεκτοι αν και ο Κώστής θα είναι για πολλά χρόνια εκεί και θα σας περιμένει άσχετα με τελετές και έθιμα.

10 σχόλια:

  1. Παιδια τετοιες ωρες ο,τι και να πει κανεις ειναι περιττο. Να ειστε δυνατοι και καλα, να τον θυμαστε παντα οπως στις φωτογραφιες αυτες, χαρουμενο και ευτυχισμενο. Καπου ξαναβρισκομαστε παντως. Το πιστευω. Κουραγιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος24/7/09, 11:01 π.μ.

    ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΦΙΛΕ ΚΩΣΤΑ... ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ... ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ... ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ... ΜΑΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος24/7/09, 12:45 μ.μ.

    ΘΑ ΕΧΩ ΝΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠ ΤΟ ΚΩΣΤΑΚΙ ΜΟΥ....(ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΛΕΓΑΜΕ ΕΔΩ ΣΤΗ ΛΕΡΟ....)ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΠΛΑΣΜΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ..ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ..ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΞΕΡΕΙ ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΜΕ....Η ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ.... ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΛΕΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος24/7/09, 4:30 μ.μ.

    Ο,ΤΙ Κ ΝΑ ΠΩ ΓΙ'ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΘΑ'ΝΑΙ ΛΙΓΟ. ΘΑ ΜΟΥ ΛΕΙΨΕΙ Ο ΚΩΣΤΗΣ. ΠΟΛΥ. ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Κ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΞΑΝΑ. ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΡΑΚΕΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ, ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΟΙΧΑΛΑΚΙ ΩΣ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ (ΕΛΙΕΣ ΕΙΝΑΙ;) ΠΑΝΩ-ΠΑΝΩ.. ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΕΡΟΣ-ΑΘΗΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ25/7/09, 12:58 π.μ.

    ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΚΩΣΤΗ, Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΕ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ,ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος27/7/09, 1:32 μ.μ.

    KOSTAKH KALO SOU TAKSIDI!! EXO AKOMA THN PHOTO MAS KOLLHMENH STO NTOULAPI MOU POU EIXAME BGALEI EKSO APO TO 70o ATHINON OPOU KAI GELAME!!
    HSOUN POLU DUNATOS KAI ETSI PISTEUO POS THA SAI KAI AUTH TH STIGMH OPOU KAI NA BRISKESAI!!
    PAROLO POU XAME XASEI EPIKOINONIA HTAN SAN NA EXASA ENAN POLU POLU KONTINO MOU FILARAKO!!
    THA SE SKEFTOMASTE KATHIMERINA...
    ENA PALIO FILARAKI(BISKOTOPOULAKI)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος12/5/10, 11:20 μ.μ.

    10 μήνες μακριά... Δεν ξέρω από το πρωί που ξύπνησα σ' έχω συνέχεια στο μυαλό μου... Ελπίζω να είσαι καλά... Μας λείπεις ρε Κώστα...
    Μαρία-Λέρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος14/6/11, 11:13 μ.μ.

    καλο ταξιδι κωστη. καπου θα ξαναγελασουμε μαζι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σταύρος παπατζιμοπουλος10/2/19, 10:34 μ.μ.

    Ακομα σε θυμάμαι Κωστή.δεν θα ξεχαστεις ποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή